Cartofi prăjiți

Ingrediente

În primul rând, alegerea cartofilor va determina succesul cartofilor prăjiți. Pentru prăjit, cel mai bine este să folosești cartofi mai mari și mai duri. Curăță cartofii și clătește-i cu grijă. Este important să usuci cartofii clătiți cu un prosop de bucătărie curat și uscat. Acum taie cartofii în bastonașe și usucă-i din nou cu atenție.

Preparare

Cartofii prăjiți proaspeți sunt întotdeauna prăjiți în două faze:
Prepararea preliminară (pentru a găti cartofii)
Setați termostatul friteuzei la 150°C-170°C (în funcție de sezon și de tipul de cartofi) și așteptați ca uleiul să atingă temperatura dorită.
Imediat ce lumina de control se stinge, coaceți cartofii timp de aproximativ 5 minute (în funcție de grosimea cartofilor). Scoateți coșul cu cartofi din friteuză și așezați-l lângă friteuză sau turnați cartofii într-un castron.
Prăjirea efectivă (aceasta conferă cartofilor culoarea frumoasă auriu-maronie și îi face crocanți)
Setați termostatul la 180°C și așteptați ca uleiul să atingă temperatura dorită. Așteptați ca lumina de control să se stingă și coaceți cartofii a doua oară timp de aproximativ 3 până la 4 minute (în funcție de culoarea dorită).
Puneți-i într-un castron căptușit cu hârtie absorbantă de grăsime.

Sfaturi

Folosiți întotdeauna ulei de prăjire de bună calitate. Dacă aveți o friteuză FRITEL echipată cu sistemul TURBO SF®, puteți folosi și untură solidă pentru prăjire.
Nu lăsați niciodată coșul cu cartofi deasupra uleiului după prima prăjire, altfel cartofii vor deveni moi.
NICIODATĂ să nu prăjiți două produse diferite (de exemplu, cartofi prăjiți și crochete) în același timp. Schimbați uleiul (sau untura) după aproximativ 10 prăjiri.
Umpleți coșul până la maximum 2/3. Când prăjiți cantități mai mari, rezultatul va fi mai puțin crocant.

Aparate