Crochete de creveți

Ingrediente

100 g brânză rasă
250 g creveți gri
4 albușuri de ou
80 g făină80 g unt
50 cl apă
25 cl lapte
1 cub de supă de pește
pesmet
făină suplimentară
nucșoară și piper
Opțional: pastă de roșii (doar pentru culoare)

Preparare

Pregătiți un sos roux din unt și făină. Topiți untul într-o tigaie și asigurați-vă că untul nu își schimbă culoarea. Reduceți puțin căldura și adăugați făina cernută. Amestecați mixul cu o spatulă. Lăsați sosul să stea la foc mic. Amestecați încontinuu și asigurați-vă că nu se schimbă culoarea.
Îndepărtați tigaia de pe aragaz. Într-o altă tigaie, fierbeți puțină apă și adăugați cubul de supă de pește. Apoi adăugați laptele și condimentați cu piper și nucșoară după gust.
Amestecaț-l cu sosul roux și lăsați să se îngroașe până obțineți o pastă fină și densă. Lăsați să fiarbă amestecând tot timpul. Apoi adăugați jumătate de linguriță de pastă de roși.
Luați tigaia de pe foc, adăugați brânza rasă și apoi amestecați cu creveții. Puneți amestecul într-o tavă unsă cu unt, într-un strat de aproximativ 2 cm grosime.
Lăsați amestecul să se răcească în frigider și apoi tăiați-l în pătrate sau dreptunghiuri.
Rulați crochetele prin făină, prin albușurile de ou și în cele din urmă prin pesmet. Repetați procesul cu albușurile de ou și pesmetul pentru a obține o crustă crocantă.
Cel mai bine lăsați crochetele să se odihnească timp de o oră în frigider.
Setați friteuza FRITEL la 180°C. Odată ce aparatul a atins temperatura dorită, puneți crochetele în coș, doar pe partea de jos (nu le așezați unul peste altul).
Introduceți coșul în ulei, nu ridicați coșul și nu agitați prea des! Când crochetele încep să plutească la suprafață și au o culoare ușor maro, sunt gata.

Sfaturi

Serviți cu lămâie și pătrunjel prăjit.

Aparate