4 bucăți de șnițele de vițel de 150 g fiecare 4 felii de șuncă Parma (sau dublează dacă sunt mici) Câteva frunze proaspete de spanac 8 felii de brânză cheddar 100 g făină 3 albușuri de ou (bătute ușor cu puțină sare și piper și câteva picături de ulei) Pesmet japonez Sare și piper proaspăt măcinate Ulei pentru prăjit sau grăsime Nucșoară
Preparare
Căliți rapid frunzele de spanac, condimentați cu piper, sare și nucșoară. Scurgeți spanacul și usucați-l cu hârtie de bucătărie. Așezați o bucată de șnițel de vițel între două foi de folie de plastic și bateți-o bine cu un ciocan de carne sau cu partea de jos a unei tigăi. Asigurați-vă că bucata de carne rămâne intactă. Condimentați vițelul cu sare și piper. Apoi așezați o felie de șuncă Parma și una sau două felii de brânză pe fiecare bucată. Împărțiți spanacul scurs și uscat peste carne. SFAT: Pentru a împiedica ca umplutura să iasă, este recomandat să nu așezați nicio umplutură pe o margine de 1 cm. Rulați carnea strâns. Pregătiți un bol cu făină, un bol cu albuș de ou și un bol cu pesmet japonez. Condimentați făina cu sare și piper. Rulați rulourile de vițel mai întâi prin făină, apoi prin albușul de ou și apoi prin pesmetul japonez. Dacă este necesar, repetați de două sau de trei ori până obțineți o formă uniformă frumoasă și suficientă crustă. Încălziți uleiul sau grăsimea de prăjit la 190 °C și preîncălziți cuptorul la 180 °C. Coaceți rulourile (unul câte unul) în friteuză timp de 4 minute până devin aurii. Întoarceți-le pe cealaltă jumătate. Așezați-le în cuptor pentru încă 15 minute pentru a se găti complet. Poftă bună!