2 cartofi mari 5 ouă 1 ceapă mare usturoi Adăugați la alegere: mazăre din conservă, ardei, bacon…
Preparare
Fierbeți mini penne în avans conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecați cu puțin ulei de măsline pentru a preveni lipirea lor. Încălziți uleiul de măsline într-o oală. Căliți ceapa tocată fin și usturoiul tocat sau presat în uleiul de măsline. Adăugați cubulețele de roșii. Condimentați după gust cu oregano, piper și sare. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute și adăugați busuiocul la sfârșit. În tigaia de raclette: Puneți puțină pastă și sos de roșii într-o tigaie. Presărați cu brânză rasă și lăsați să gratineze sub grătar.
Sfaturi
Puteți adăuga un gust suplimentar prin adăugarea de pancetta, șuncă sau legume. Adăugarea unui cub de supă în sos poate oferi și un gust extra puternic. Doriți să fie picant? Atunci adăugați piper proaspăt, sau ardei iute tocat fin, la ceapa și usturoiul din tigaie.